Péče o oděvy je základním faktorem pro udržení kvality, tvaru, barvy a celkového vzhledu oděvu. Bez řádné péče Vaše oděvy nebudou zdaleka tak krásné, jak jste si je zakoupily příliš dlouho. Péče o oděvy se jednoduše vyplatí...

Úplně základní dovedností při péči o oděvy je sledovat prací symboly.  Pokud zvolíte nesprávnou teplotu praní, sušení i žehlení, můžete si oblečení nenávratně zničit. 

Co jednotlivé značky na cedulce oblečení znamenají?

Důležité je také mít kvalitní žehličku, a to nejen z pohledu Vašeho pohodlí při žehlení, ale i z pohodlí kvalitní péče o oděvy. Pokud má Vaše žehlička zašpiněnou žehlící plochu, není nic jednoduššího než ji vyčistit čističem žehličky Prym. Pokud má žehlička větší známky opotřebení jako poškrábaná žehlící plocha, nefunkční regulátor teploty a podobně, tak neváhejte s pořízením nové žehličky. Vaše oblečení to ocení.

Oblečení, které je velmi citlivé na teplo nebo má potisk je dobré žehlit s ochranným návlekem na žehličce.



Naprosto nejšetrnější žehlení oblečení zajistí napařovače. Napařovače během několika málo tahů pefektně a pohodlně vyžehlí Vaše oblečení, navíc z něj odstraní pachy a dezinfikuje ho. 

Ať už zvolíte ruční napařovač nebo zainvestujete do napařovacího žehlícího systému, uvidíte výrazný rozdíl v zachování kvality Vašeho oděvu. 

My věříme značce SteamOne. Pára vytvořená steamerem proniká přes látku, kterou rychle vyžehlí bez jejího poškození a nevytváří na oděvech žádné odlesky jako klasická žehlička. SteamOne je rychle připraven oděvy vyžehlit přímo na ramínku bez použití žehlícího prkna.

Napařovače můžete použít na všechny druhy materiálů. Napařovač oděvů SteamOne perfektně vyrovná, oživí a nepoškodí jakoukoliv látku a materiál jako mušelín, hedvábí, krajka, len, vlna, bavlna a další...

Několik dalších pravidel pro zachování tvaru a krásy oblečení: 

  • Než uložíte oblečení do skříně, odstraňte z něj prach - vykartáčujte ho kartáčem na oděvy. Od chloupků Vám vedle kartáče pomůže i čistící váleček na textil.

  • Skvrny na oblečení vyčistěte ihned, později už skvrny nemusí jít vyčistit. Pomoci Vám v to může čistič skvrn ve spreji, který skvrny odstraňuje pomocí suchého čištění. 

  • Ošetřete celý šatník proti molům. Levandulová srdíčka jsou na to ideální.

  • Oblečení, které je delší dobu uložené nebo s ním cestujete, uložte do obalu na oděvy, který oděv ochrání před vnějšími vlivy

  • Uložené oděvy občas vyvětrejte.

  • Pokud zmoknete, oděvy vyperte. Kyselý déšť tkaninu jinak poškodí.

  • Volte odpovídající velikost ramínek.

  • Oděvy při zavěšení i uložení zapínejte pro zachování jeho původního tvaru.